duminică, 15 august 2010

joc periculos...

Imi plac jocurile online. Sunt insa neplacut surprins sa descopar ca se incearca indoctrinarea oamenilor pana si prin aceste mijloace de recreere.

Este vorba de jocul online "United States Of Earth" (www.usofearth.com) in care jucatorul trebuie sa cucereasca lumea, fie prin forta, fie prin mijloace financiare, religioase si sa instaureze un Guvern Mondial. Pentru atingerea scopului jucatorul trebuie sa initieze conflicte cu alti jucatori si poate utiliza orice mijloace, avand la dispozitie armate, bani, agentii de spionaj, putand sa vanda si sa cumpere portiuni din tari, etc…

Deja nu mai stiu daca jocul a fost preluat din realitate sau invers. SUA a devenit Batausul Universal (unii vor da o nota de eleganta catalogarii, inlocuind “bataus” cu “jandarm”) cu mult timp inaintea aparitiei jocului.

In cadrul jocului este prezenta si globalizarea economica, existand mijloace economico-financiare de provocare de crize economice celorlalte state (reprezentate de alti jucatori) sau de oferire de imprumuturi catre statele defavorizate cu scopul final de falimentare al acestora. Se remarca lupta pentru instalarea monedei unice, moneda care trebuie sa cucereasca lumea.

Si binenteles unui astfel de joc nu-i poate lipsi componenta religioasa. Jocul propune, ce altceva, decat o singura religie, Religia Universala. Se remarca lupta continua a jucatorului cu religia musulmana, se remarca persistenta creatorilor - ma abtin din greu dar nu reusesc sa nu scriu creaturilor - jocului de-a inocula jucatorilor renuntarea la crestinism.

Dintre mesajele pe care jucatorul le poate comunica celorlati jucatori amintesc: "- Supune-te", "- Accepta forta militara", "- Treci la moneda unica", "- Un singur Guvern”, etc.

Aceste comenzi pentru jucatorul online, nu reprezinta nimic altceva decat ordinele pe care acesta urmeaza sa le primeasca in realitate intr-un viitor nu foarte indepartat.

Concret oamenii sunt inoculati cu ideea necesitatii infintarii Guvernului Mondial, care sa conduca/controleze toate natiunile. Se lucreaza discret si elegant, dar agresiv, la acomodarea mintii oamenilor cu ideea instalarii unei conduceri unice, centralizate.

Un comentariu: