miercuri, 11 august 2010

Cateva idei – partea I

Dragele mele rude, prieteni, amici si cunostiinte!
Da,stiti voi cine sunteti… toti cei cu care am avut onoarea si placerea sa stau la discutii in aceste luni de zile si carora v-am spus ca am mare nevoie de voi sa schimbam Romania in bine! Voi cei carora v-am cerut ajutorul! Voi cei carora v-am cerut sa nu mai ganditi ca nu se mai poate schimba nimic in Romania!

Singur nu pot sa schimb Romania punct! Singur nu pot sa o fac sa devina buna, frumoasa, curata, respectata si triumfatoare…
Da, voi, dragii mei prieteni, amici si cunostiinte! M-am saturat sa va tot aud ca “Asta e viata!” (cum bine a comentat si dl. Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, pe 2 iulie 2010 de Ziua Independentei) Imi rasuna inca in cap cuvintele discursului ambasadorului, care parca era pana si el indignat de amorteala si incapabilitatea romanilor de-a actiona coerent si cu un scop. (ca sa nu mai comentez ca iata inca o dovada eleganta de cat de bine cunosc agentiile straine de spionaj pana si subtilitatile mentalitatilor romanesti)

Cititi, judecati si actionati! Doar NU mai stati nepasatori!

Am discutat subiectul Romania cu diversi: rude, prieteni, amici, cunostiinte. Am intrebat cat mai dureaza pana o sa se sature de bataia de joc la care sunt supusi constant in propria tara si o sa devina interesati, dar mai ales participanti la schimbarea Romaniei in bine. Nu comentez detaliile discutiilor purtate, pentru ca nu acesta este scopul preludiului. Totusi, cu fiecare raspuns primit, un lucru iesea la suprafata constant si anume ca nimanui nu-i pasa de ce se intimpla cu Romania per ansamblu atat timp cat nu il afecteaza pe el. Fiecare personaj supravietuieste inchis, de buna voie si din cauza urateniei de la nivelul strazii, in propriul univers (viata lui, prietenii lui cu care se simte bine, lumea lui, locurile lui, cartile lui, etc., etc.). Nimic din exteriorul acestui univers nu mai conteaza, pentru ca este imun la orice si oricine.

A venit, firesc, randul meu sa fiu intrebat de ce vreau sa ma implic. Am raspuns simplu ca Romania trebuie schimbata in bine. Acesta este motivul. Altul nu am. Pentru ca nu se mai poate. Mi s-a raspuns ca este o nazuinta frumoasa, dar ca incercarea mea poate esua. Mi s-a spus ca nu am nici o sansa. Am raspuns ca nu intentionez doar sa incerc. A incerca nu este in vocabularul folosit.

Acum… cateva idei…

De cand lumea s-a impartit (sau mai degraba a fost impartita) in cea capitalista si comunista, Romania, alaturi de celelalte tari comuniste, a fost supusa constant experimentelor. Naivii se reped sa-l critice ca pe unul esuat. Initiatii vor afirma insa ca a fost un experiment de succes, pentru ca a oferit date foarte importante despre Limita de Suportabilitate Inferioara a unui Popor. Date deosebit de importante referitoare la cat de mult sau cat de putin rezista romanul la infometare, la rationalizarea uleiului si zaharului, la coada la Crevedia pentru niste tacamuri de pui, la privarea libertatilor fundamentale cuprinse in Declaratia Universala A Drepturilor Omului adoptate de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 10 septembrie 1948.

Date de care ei trebuie sa ia aminte si vor lua aminte cand creaza noul sistem de inrobire la care se lucreaza de prin anii ’80.

Nu am sa comentez aici despre cine sunt ei. Nu este scopul acestui material, plus ca nici macar nu doresc sa la mentionez numele (a il mentiona inseamna a le face reclama gratuita, iar eu cost).

In capitalism ei au experimentat Limita de Suportabilitate Superioara a unor Popoare prin oferirea de libertati, bunastare materiala, dar si inrobirea populatiei prin sistemul bancar (prin oferirea creditelor – linii de credit, imprumuturi, ipoteci, etc., etc.)

Ideea este ca in ambele experimente s-a urmarit sa se observe care este limita de sus si de jos, declansatoare ale revoltelor populare care ar putea darama factorul de putere, adica pe ei.

Cand cei care conduc destinele planetei au decis, spre sfarsitul anilor ’80, ca cele doua experimente au oferit date suficiente, s-a trecut concret la aplicarea metodelor de inrobire a tarilor din ambele sisteme.

Cum controlezi popoarele? Le infometezi, le dezinformezi (asta in cazul in care ei folosesc aceasta eleganta forma de manipulare si nu salbatica minciuna), le indobitocesti, le imbolnavesti (injectandu-le cu vaccinuri si dezinformandu-le ca este pentru protectia lor), le imprumuti cu dobanzi insuportabile, le impozitezi sudoarea, casa, masina, viata. Cu scopul de-a le imputina si a le diviza ca sa poata sa fie inrobite mai usor si controlate mai bine.

Pe vremuri razboaiele, desfasurate cu arme conventionale, reglau numarul populatiei. Acum razboaiele nu mai sunt preferate pentru ca trecerea de la armele conventionale la cele de nimicire in masa poate avea loc atat de rapid si de necontrolabil (chiar si de catre ei) incat pot muri chiar ei dar mai ales urmasii lor. Va asigur ca daca ei ar fi avut/gasit un loc sigur pe Terra unde sa fie feriti de radiatiile numeroaselor bombe nucleare, baietii care au inventat Facebook-ul nu aveau timp sa-l creeze pentru ca erau topiti demult. Da, impreuna cu tine si cu mine, cu tot Parlamentul Romaniei, Parlamentul European si cu toti cei dragi. Idealul lor este sa ramana ei si vreo alte numai 2 miliarde de servitori. Ce ne-ar face ei daca ar putea! In fine, sa revenim.

Acum s-a lansat un alt experiment la scara mondiala si anume “criza” economica globala. Am scris “criza” in ghilimele ca sa o deosebesc de criza de nervi care ma apuca cand citesc acest termen medical atribuit economicului. In cartile de economie se discuta despre recesiune si depresiune economica. Nu explic aici ce inseamna una si alta, nu asta e scopul, vreti sa aflati puneti mana pe o carte de economie. Mesajul pe care vreau sa il transmit este ca recesiunea si depresiunea se rezolva urmand pasii din cartile de economie.

“Criza” din cauza careia popoarele, inclusiv cel roman, sufera este cauzata de ei in tentative lor de saracire a popoarelor si tarilor acestora.

In toata lumea, se reduc salariile, se distrug firmele particulare (mici si mijlocii), se saracesc bugetele nationale (ca populatia sa nu mai aiba acces la ingrijire medicala, la servicii sociale, etc., etc.)

In particular, in Uniunea Europeana, ei au dat comanda cea mai clara de taiere a fondurilor si saracire a bugetelor nationale si a veniturilor populatiei.

UE nu accepta alternativa, desi ea exista!
Toate tarile incep sa devina inrobite Comisiei Europene, FMI-ului si Bancii Mondiale.

In si mai particular, Romania a fost si este sub ochii nostril violata!
Nu numai ca Romania a suportat cel mai malefic experiment comunist, dar a avut parte si de cea mai violenta schimbare de sistem in 1989, prin lovitura de stat data de cel mai mare terrorist cu fata umana, care a trebuit sa omoare oamenii poporului pentru ai da o spoiala de revolutie populara. Degeaba nu a luat spaga de la nimeni niciodata, in lumea de dincolo inspre care se indreapta incontestabil ca orice muritor de rand nu o sa conteze prea mult!

Romania a fost si este abuzata non stop de homosexualii “de Strasburg” pe care alesii Romaniei ii pupa in cur cu o dezinvoltura intalnita doar pe la curvele versate.

Dovada ca experimentul comunist in Romania a fost realizat cu succes este ca acum nimeni nu se mai revolta, toti traiesc in micul lor univers.

Toti spun ca nu iau spaga, dar toti o accepta ca pe unica lor sansa de supravietuire. In Romania spaga a ajuns salariu. Si cum sa se mai gandeasca vreun individ la revolta, cand mintea-i sta numai la cum sa supravietuiasca, la ce sa puna pe masa, la cum sa-si plateasca rata la ipoteca, impozitul, intretinerea, gazele si curentul si la ce mica afacere la negru mai poate sa faca ca sa evite absurdul impozit pe venit…

Sindicatele au afaceri cu statul. Patronatele sunt controlate de oameni de afaceri care se dezvolta tot din contracte cu statul. Sistemul juridic e controlat si redus la inexistenta si mizerie napoleonica. Serviciile secrete sunt prea multe si prea se asculta unele pe altele. Armata se lupta sa supravietuiasca, incercand tot felul de stratageme cu NATO, inclusiv cumpararea prin comanda politica de vechituri F-16 americane proiectate in anii ’70 si scoase din uz de USAF (Fortele Aeriene Americane) prin anii ’90. Politia… care politie? Oamenii politici nu-si mai schimba declaratiile de la zi la zi, ci din ora in ora. Ling unde scuipa. Solutiile sistemului de guvernare sunt incoerente si lipsite de directia pozitiva de care poporul Romaniei are nevoie.

Asta nu este Romania mea si sper ca nici a voastra, rudele, prietenii, amicii si cunostiintele mele.

Poporul roman trebuie sa se uneasca impotriva acestei asupriri externe cu diverse nume frumoase, precum UE, FMI, Banca Mondiala.

va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu