vineri, 10 iunie 2011

Frauda Scoala Misterelor Cluj

Ultima scamatorie spirituala din Romania vine de la Cluj, de la domnul Raul Viorel Petrisor.

Domnul Petrisor, prin intermediul a numeroase denumiri atragatoare cum ar fi Scoala Luminii Interioare - Scoala Misterelor, Institutul de Studii, Cercetari, Training Hermetic si Dezvoltare Personala - I.S.C.T.H.D.P., School of Inner Light, International Reiki Center, s.a.m.d., poate duce inspre lumina pe oricine, atit timp cit plateste cash si nu solicita chitanta.

“Institutul” promoveaza pe Internet, prin intermediul catorva bloguri si a catorva site-uri, din care numai unul functioneaza, cursuri de dezvoltare spirituala.

Am participat la Bucuresti la cateva cursuri oferite de domnul Petrisor incepand cu luna decembrie 2010. Scoala Misterelor Cluj solicita remuneratie pentru cursuri, lucru perfect normal ca un serviciu sa fie platit, mai ales cu o denumire de “Institut”.

Problemele au aparut insa relativ curand, atat legat de legalitatea institului in acel moment, cat si de aspectul pecuniar, dar in mod special de cunostiintele in ale artelor hermetice ale sefului “institutului”.

Suspiciunile au aparut cand am observat ca domnul Petrisor incurca traditiile si incalca legile ritualurilor diverselor cercuri initiatice.

Acesta, din dorinta de spectacol, a executat in fata profanilor ritualuri care tin de ordin hermetic. Nu numai ca le-a executat in fata unui public printre care se aflau profani, dar si nerespectand ordinea de executie. Am realizat in acele momente ca totul este o farsa. Am realizat ca domnul Petrisor habar nu are de traditiile hermetice, esoterice. Am realizat ca domnul Petrisor a sarit de la ansa si reiki, direct la ritualuri hermetice despre care nu are nici cel mai mic habar. Domnul Petrisor nu are cheile ritualurilor!

Un initiat nu face spectacol de circ!

Astfel, la numai o luna din momentul in care am facut cunostiinta cu domnul Raul Petrisor, adica din luna ianuarie 2011, am inceput sa cercetez traditia artelor precum si legalitatea ‘institutului” domnului Petrisor.
Cautand la Registrul Comertului nu am gasit nimic. Nu am gasit nimic pentru ca in luna ianuarie 2011, domnul Petrisor nici macar nu avea o firma inregistrata, acesta functionand practic de doi ani fara nici o autoritate sau autorizatie. Informatiile de pe Internet reprezinta doar simple denumiri de firme cu nume interesante. Abia in luna martie 2011, domnul Petrisor a inregistrat INSTITUTUL DE HERMETICA, STUDII, CERCETARI, TRAINING SI DEZVOLTARE PERSONALA. Acest lucru l-am aflat abia in luna mai. Deoarece toate denumirile firmelor prezentate pe Internet, nu sint conforme cu denumirea din CUI, nu am reusit sa aflu de existenta firmei, pana nu am contactat un avocat.

Suspiciuni fata de legalitatea “institutului”
Acesta a fost infiintat abia in 7 martie 2011. Prin urmare toate cursurile oferite inainte de infiintare sint nu numai ilegale, dar si nule. Este ca si cum ati incepe anul I la o facultate care inca nu are autorizatia de functionare. Scoala “institut” aduce spiritualitatea printre romani inca din 2009...

Suspiciuni fata de aspectul material
Pentru toate cursurile la care am participat, nu am primit nici chitanta/factura sau vreun document din care sa reiasa cum ca am achitat si/sau participat vreodata la vreunul din cursurile domnului Petrisor.
Una din explicatii a fost ca nici un cursant nu a mai cerut pana la mine documente justificatoare. O alta varianta a fost ca am ceva personal cu seful “institutului”.
Apoi, mai nou, mi s-a comunicat ca au fost date chitante, dar numai celor care au solicitat!!!

Desi domnul Petrisor si-a inregistrat a inregistrat in cele din urma “institutul”, incepand cu luna martie 2011, la ultimul curs la care am participat (aprilie 2011), tot nu a emis vreo chitanta, desi acum era, ca sa zic asa, in regula dpdv juridic.
Sa va mai spun ca mi s-a raspuns ca nu am primit nimic pentru ca nu se elibereaza decat la cerere?

In loc de concluzie
Toti dorim sa ne dezvoltam spiritual cat mai armonios pentru echilibrarea triadei corp-minte-spirit.

Documentele pe care le posed sunt de partea mea, si imi permit sa afirm cu convingere ca domnul Raul Petrisor este un speculant spiritual mincinos si un fals!

5 comentarii:

  1. omg! are you my lost twin? de 2 ani de cind mi-am facut blogul duc singura o cruciada impotriva falsilor guru-welcome to my hell....bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai fost la cursul de adept?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. ma intreb daca macar unul dintre voi ati fost "cel putin" la cursul de adept cum spune si bogdan sau vorbiti in necunostiinta de cauza(asta se numeste ignoranta) bazandu va argumentatiile pe speculatii pur mentale si de ordin "juridic"? :)) care nu stiu cat au de a face cu veridicitatea adevarului subiectiv perceput si integrat de fiecare,din informatia primita,in cadrul "scolii"...m as avanta sa va intreb daca "stiti" "ce" sunteti,"de unde" veniti,si cu ce se mananca viata pe care o traiti aici si acum.in necunostiinta de cauza multi deschid gura dar nu stu daca zic ceva.nu am citit nimic despre integritate morala,veridicitatea informatiilor primite-ca perceptie subiectiva ale d voastra d lor care ati participat la cursuri.sau doar credeti ca ati participat.mintea va conduce cam mult pasii dar asta nu e un lucru "rau" :) doar o perceptie.cand veti "Sti" veti intelege.pana atunci lumina si nu va indoiti ca Si drumul pe care sunteti e cel potrivit pentru voi/noi in acest moment-e doar o lectie ca toate celelalte.

      Ștergere
  2. Pe domnul Raul il cunosc de multi ani si am fost martora la parte din evolutia sa spirituala in timp ce a locuit in SUA. Am fost in contact cu grupuri hermetice din SUA care vorbesc despre domnul Raul cu un deosebit respect.De asemenea cunosc persoane care au fost martore la diferitele initieri prin care domnul Raul a trecut pe meleagurile americane. Pot sa spun ca la institutul pe care dumneavoastra va straduiti atat de puternic sa il defaimati se poat invata cursuri de spiritualitate de o calitate exceptionala. Nu stiu in ce masura cursurile satisfac nevoia unora de a se lauda cu diferite certificate,eu sunt plecata de mult din Romania, dar in opinia mea spiritualitatea adevarata nu are nevoie de bucatele de hartie.

    RăspundețiȘtergere